X-Lap

Festék – Tudjon meg róla többet!

A honlap elkészítésével célunk az volt, hogy Ön információkat tudjon szerezni festéssel, illetve a festék Hőszigetelő bevonatrendszer amely időtálló védelemként funkcionál helyes felhasználásával kapcsolatban.

Ezen a honlapon Ön (1) az egyes festékek károsanyag-kibocsátásáról és (2) a különböző színek által nyerhető komfortról olvashat hozzászólásokat.

Ismerd meg a lakásod felújításának legmodernebb és dekoratív módját

Károsanyag-kibocsátás: Ez a legfontosabb, legmeghatározóbb szempont beltéri falfesték vásárláskor. Az Ön és a környezetében élők egészsége elsőrendű szempont!

Kötelességünk tudatni Önnel, hogy az oldószeres anyagok párolgásuk miatt az egészségre ártalmasan hatnak. Az egészségkárosító hatás miatt beltéri festés esetén csak és kizárólag vízbázisú terméket ajánlunk. Ezek a termékek használat után elpárolognak, így semmilyen módon nincsenek hatással az Ön és környezetében élők egészségére.

A festékek dobozán olvasható egy „VOC”-nak nevezett érték, amiből Ön megtudhatja, hogy az adott termék tartalmaz-e káros anyagot vagy sem. Az engedélyezett érték 0, illetve 0-nál valamennyivel nagyobb szám lehet.

Penészképződés: Fontos, hogy Ön olyan festéket válasszon, ami meggátolja penész kialakulását a festett felületen.

Penészmentesítés: A penész létrejöttét olyan módon tudja megállítani, hogy a következő néhány kötelező lépést betartja.

  • Azon a felületen, amit Ön majd festeni szeretne, penészmentesítést kell elvégezni.
  • Ha a penészmentesítést elvégezte, azaz a falfelületen nem találhatók már penészgomba spórák, olyan festéket válasszon, ami a páralecsapódást is gátolja. Ilyen festékek azok, amelyek a hő visszaverő tulajdonságuk és kerámia tartalmuk miatt képesek megakadályozni a páralecsapódást és penész kialakulását.
  • Magas páratartalom esetén fontos a rendszeres szellőztetés. A szellőztetés egyik módja, hogy Ön az ablak szerkezetébe elhelyez egy erre alkalmas szellőztető készüléket, ami gondoskodik az állandó páracsökkentésről.
  • Továbbá fontos, hogy Ön olyan terméket vásároljon, amely időtálló és lemosható.

Komfort: Az Ön kényelemérzetének második meghatározó eleme az Ön otthonának színe/színei.

Mire figyeljen, amikor beltéri festést szeretne?

Harmónia: Fontosnak tartjuk, hogy az Ön által kiválasztott festék nemcsak festékkel, hanem a bútorokkal is harmonizáljon.

Vásárlóink többsége a meleg színeket jobban kedveli, mint a hideg színeket, nekik a sárgás, barnás színű festékeket ajánljuk a harmónia elérésére. A hideg színek közé a kék festékek sorolhatók. Ha Ön inkább a nyugalmat árasztó színek részesíti előnyben, akkor inkább a zöldes színű festékeket ajánljuk. A világosabb színeket abban az esetben javasoljuk, ha Ön sokkal nagyobbnak szeretné látni az adott szobát.

Kültéri thermoshield festékek

Ezeket a festékeket kültéri vagy más néven homlokzati festékeknek nevezzük.

Az Ön otthonának belső színeihez hasonlóan a ház külső burkolata is meghatározó.

Fontos az Ön házának színe a hő elnyelése vagy visszaverése szempontjából. A sötétebb színeknek nagyobb a hőelnyelő képességük, ezért nem annyira időtállóak, mintha világosabb színnel festette volna.

Bármilyen típusú festékünk használatakor Önnek ügyelnie kell arra, hogy az időjárás viszontagságainak (úgymint esőnek, hónak, szélnek) ellenálló módon fedje be házát a maximális védelem elérése érdekében. Kaphatók UV ellen védő festékek is.

A piacon árban különböző, sokféle festék található. Mi azt javasoljuk, hogy Ön egyszer fektessen be több pénzt a drágább, de jobb minőségű festékekbe, hogy az évek múlásával Önnek ne kelljen a házát olcsóbb, de rossz minőségű festékkel javítgatni.

Kültéri festékek fajtái: Három fajta kültéri festéket különböztetünk meg: 1) fára, 2) fémre és 3) tetőrekészített festéket.

1) fafestékek: Kétféle fafestéket különböztetünk meg: a lazúr és a különböző fedőfestékeket.

A fa szerves anyag tulajdonsága miatt állandóan változtatja szerkezetét, formáját emiatt fontos, hogy Ön fára kizárólag fafestéket használjon.

Önnek olyan festéket kell választania, amely garantálja a fafelület időtállóságát, és követi a fa szerkezetváltozását ez által biztosítva a védelmet.

Ennek a festéknek, vízhatlannak, viszont egyben páraáteresztőnek is kell lennie.

2) fémfesték: Fémfesték alkalmazása esetén Önnek ügyelnie kell arra, hogy a festék teljes mértékben elfedje a festeni kívánt felületet, mert fontos, hogy ez a fémfelület ne érintkezzen nedvességtől és levegőtől. Azonban ha mégis érintkezne, oxidációs folyamatok indulnak el, aminek következtében a fémfelület rozsdásodni kezd.

Fém festése előtt a festeni kívánt felület gondos és speciális előkészületet igényel.

3) tetőfesték: Termékkínálatunknak csak kis részét teszik ki a tetőfestékek, viszont jelentőségük ennél sokkal több. A kimondottan tetőre készített festékek alkalmazásával megakadályozható a tető beázása, és hő visszaverő képességük miatt nyáron a lakótérben számottevően alacsonyabb hőmérséklet eredményezhető. E festék használatával Ön többet tud megtakarítani a légkondicionáló használatán is.

Használat: A festendő tetőfelületet a lehető legjobban meg kell tisztítani a tetőre lerakodó szennyeződésektől.

Bízunk benne, hogy ezekkel a tanácsokkal segítettünk Önnek, és a későbbiekben is rendszeres látogatónk lesz.

Forduljon hozzánk és honlapunkhoz bizalommal!