X-Lap

Mire jó egy székhelyszolgáltatás?

A székhelyszolgáltatás igénybevétele könnyebbséget jelenthet mind a kisebb, mind a nagyobb cégek számára, amennyiben vállalkozásuk nem teszi szükségessé, hogy irodát tartsanak fent. A szolgáltató ugyanis leveszi a vállukról a hivatalos ügyintézésekkel járó időbeli és pénzbeli költségeket, azáltal, hogy jogosultságot kap a hivatalos levelek átvételére.
Jogszabály értelmében ugyanis minden cégnek rendelkeznie kell egy cégtáblával is ellátott székhellyel, mely tulajdonképpen az állandó levelezési címe, és ahol a leveleket átveszik. Erről a címről kell történnie a teljes papíralapú ügyintézésnek, nem csak a postaküldemények személyes átvételének, hanem azok irodai kezelése, tárolása, valamint megőrzése is. A NAV ezen a címen – irodai órákban – bármikor ellenőrizheti a céget, ezért is fontos az állandó jelenlét és a pontos adattárolás illetve rögzítés.
Az otthon nem alkalmas az ilyen ügyek intézésére, ráadásul állandó jelenlét miatt a cégtulajdonos otthonához lenne kötve, egy külön iroda bérlése pedig nem minden esetben gazdaságos. Egy megbízható székhelyszolgáltatás azonban megspórolja az otthon töltött időt és több ezer forintot is megtakaríthat az ügyfelei számára, mivel nem kell az irodabérlésre költeniük.