X-Lap

Téli gumi akció előnyei

Nagyon sokan abban a tévhitben élnek, hogy bátran furikázhatnak telente a nyári gumikkal, hiszen ők annyira jó vezetők, hogy semmi bajt nem okozhatnak. Viszont nem minden helyzetben lehet szerencsés, ezt soha nem szabad elfelejteni.

Elképzelhető, hogy pontosan olyan időszakban vág neki a közlekedésnek, amikor éppen esik a hó és az útburkolaton még az előző jegesedés nyomai is fellelhetőek. A nyári gumiabroncsokkal okozott téli balesetek során a biztosítóknak lehetőségük van a casco biztosítások szempontjából figyelembe venni a vétkességet is és az is előfordulhat, hogy nem fizet majd egyáltalán kártérítést, vagy csak nagyon keveset.

Ma már nagyon sok gumikereskedésben elérhetőek télen is az akciós abroncsok, ezért ezeket a téli gumit akció által kínált lehetőségeket mindenképpen érdemes kihasználni.

Léteznek már online akciók is

Sok helyen, a 4 abroncson akár több ezer forintot is megtakaríthatunk. A téli gumiabroncsra kifizetett összeg még mindig kevesebb lesz, mintha egy károsultat kellene kifizetnie. Érdemes a fent leírtakat alaposan megfontolni és ezen tények ismeretében cselekedni amikor Magyarországon készül éppen nyári gumiabronccsal autózni.

Amennyiben viszont külföldre óhajt utazni télen nyári gumiabronccsal akkor készítse a pénztárcáját, hiszen elég akár a szomszédos Ausztriába fennakadnia egy ellenőrzésen és máris súlyos euróktól szabadítják meg Önt.

Ausztriában ősztől tavaszig kötelező a téligumi használata, amelyet igen sűrűn ellenőriznek is a rend őrei.